torsdag 7 februari 2013

Ge inte upp, gör något viktigt


Vi ger upp alldeles för enkelt och alldeles för ofta vid minsta motgång. Vi litar på de negativa rösterna vi hör inom oss. Alldeles för ofta tar vi dom på allvar. När vi bestämmer oss och vågar göra saker även om vi är rädda, skadade eller ensamma - det är då vi blir proffs. En proffsidrottare har ju inte nått dit han är genom att ge upp för en stukad fot eller dåligt väder.
Fast vi, vår insats är vår känslomässiga börda. Det vi skapar inför en kampanj, eller en presentation som ska påverka ett företag att byta riktning. Det finns stunder då den rösten som försöker få oss att ge upp tar över, stå emot! Det blir svårare att vända om du forrtsätter att leverera.
Vid fysik ansträngning kan vi göra oss illa om vi fortsätter prestera när vi är skadade eller trötta. När vårt arbete är en känslomässig prestation, något vi gör med passion växer vi som människor. Självklart gäller det alltid att du gör något du gillar. Om du mot förmodan inte skulle gilla det du gör, göra då något annat! Så stäng ner Twitter eller Facebook en stund och gör något viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar